IN STORE in your country:
Hrvatska   Slovenija   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 17.10.2017 || Uhvati svoj O! trenutak i protresi Oranginu!  |  Romina Ivančić – nova direktorica Sektora za ljudske resurse u kompaniji HEINEKEN Hrvatska  |  Nova linija Niveinih proizvoda   |  NIVEA kreme za ruke u novoj elegantnoj ambalaži  |  3. FMCG Summit Zagreb - prijavite se još danas!  |  Heinekenu nagrada za kvalitet  |  U Esplanadi predstavljeni noviteti Naturavita čajeva  |  Lidl smanjio udio šećera i soli u žitaricama i dijelu pekarskih proizvoda  |  Todorić i sinovi u Londonu, a doma policija  |  EKSKLUZIVNO: Završen sajam prehrane Anuga 2017. (FOTOREPORTAŽA)  |  InStore sudjeluje na "Brand licensing Europe"  |   Plantaže: Više od vranca!  |   EKSKLUZIVNO: "Anuga Bread and bakery" (FOTOREPORTAŽA)  |  EKSKLUZIVNO: "Anuga trade meat show" (FOTOREPORTAŽA)  |  EKSKLUZIVNO: Proizvodi iz Hrvatske na sajmu Anuga u Kölnu (FOTOREPORTAŽA)  |  Vage Lukavečki d.o.o. zastupnik za svjetski poznate CAS vage  |  Coca-Cola pokreće obrazovni program za mlade  |  GROHE Blue Home omogućuje ukusnu gaziranu vodu izravno iz miješalice  |  Poboljšane NIVEA Body formule sa SERUMOM ZA INTENZIVNU HIDRATACIJU  |  Gubitak Agrokora u 2016. cca. 11 milijardi kuna  |   ||
   

SAD: Starbucksov novitet – kava odležala u bačvama za viski

20.03.2017
Nova mješavina, nazvana Starbucks Reserve Whiskey Barrel Aged Sulawesi, bit će dostupna u Seattleu u ograničenom razdoblju, a napravljena je od 180 kg zelenih (neprženih) zrna kave koja je odležala u staroj bačvi od američke hrastovine koja je služila za odležavanje viskija.

Bačve su ručno valjane nekoliko tjedana kako bi svako zrno kave došlo u dodir s mirisnom hrastovinom. U procesu prženja kave sav alkohol ispari, ali kažu da zrna ipak zadrže okus i miris viskija.
 
 

Istraživanje potencijala kave i spajanje netradicionalnih iskustava i tehnika, nešto je s čim svakodnevno eksperimentiramo. Uzmemo zrno i krenemo od njega, objašnjava Duane Thompson iz Starbucksova R&D tima.

Ta je osobita kava dostupna u dva specijalna napitka, a može se kupiti i svježe pržena u zrnu.

Con Crema je jedan od dva napitka od kave odležane u bačvi, to je Sulavesi preliven vrućom vodom i pomiješan s vanilijinim sirupom koji je također odležao u bačvi te s preljevom od hladne pjene posute cascarinim šećerom, a drugi je Cold Brew, kava također odležala u bačvi pripremljena s hladnom vodom.

Hladno pripremljena kava omogućuje da se bolje osjeti karamelasti okus kave iz bačve, što zajedno s vanilijom daje jedan predivno zaokružen napitak, kaže Thompson. Dobijete na svakoj razini izgrađen okus. To je kompleksno, ali ne i komplicirano.

I dodaje: Ovo je zaista uzbudljivo vrijeme za bavljenje kavom. Taj minuciozni proces vrijedan je truda  zbog, nadamo se, nezaboravne šalice kave za naše potrošače.

Starbucks nije jedini brand koji kombinira alkohol i kofein – u siječnju ove godine Jack Daniel`s je predstavio viskijem obogaćenu kavu Arabica.

Nazad
 
 
 
 
back to top