IN STORE in your country:
Hrvatska   Slovenija   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Petak, 24.03.2017 || Ferrero ugovorio kupnju prvoklasnog američkog slastičara  |  Marko Pipunić proglašen Poduzetnikom godine  |  Poznata prva tri finalista Metro Junior Top Chefa  |  Henkel, Tommy i Hajduk Zajedno za dalmatinske nogometne klubove  |   Obnovljeni Tuš supermarket Ptuj   |  RADIONICA: NAPREDNE TEHNIKE PREGOVARANJA S TRGOVCIMA!   |  Aldi uskoro počinje poslovati u Italiji  |  Nestea se vraća u okrilje Nestléa  |  Linija organskih brašna Superfoods by Encian  |  Crnagoracoop izvozi kavu u SAD  |  Nova proizvodna linija za punjenje u boce Prolom vode  |  Ireni Domjanović produljen mandat članice Uprave Optima Telekoma  |  Kompanija Jaffa preuzela Banini  |  Lactalis povisio ponudu za kupnju Parmalata  |  Za ukusnu i uravnoteženu prehranu – novi THOMY Delight   |  P&G i METRO ukazuju na globalni problem nedostatka pitke vode  |   Kofola u 2016.: postojan rast u Češkoj i Slovačkoj, širenje u Adriatic regiji te oporavak u Poljsk  |  „Superheroji po vašoj mjeri” i P&G  |  Njemački lanci u Australiji  |  SPOT platforma za upravljanje opskrbnim lancem doživjela je veliku nadogradnju  |   ||
   

SAD: Starbucksov novitet – kava odležala u bačvama za viski

20.03.2017
Nova mješavina, nazvana Starbucks Reserve Whiskey Barrel Aged Sulawesi, bit će dostupna u Seattleu u ograničenom razdoblju, a napravljena je od 180 kg zelenih (neprženih) zrna kave koja je odležala u staroj bačvi od američke hrastovine koja je služila za odležavanje viskija.

Bačve su ručno valjane nekoliko tjedana kako bi svako zrno kave došlo u dodir s mirisnom hrastovinom. U procesu prženja kave sav alkohol ispari, ali kažu da zrna ipak zadrže okus i miris viskija.
 
 

Istraživanje potencijala kave i spajanje netradicionalnih iskustava i tehnika, nešto je s čim svakodnevno eksperimentiramo. Uzmemo zrno i krenemo od njega, objašnjava Duane Thompson iz Starbucksova R&D tima.

Ta je osobita kava dostupna u dva specijalna napitka, a može se kupiti i svježe pržena u zrnu.

Con Crema je jedan od dva napitka od kave odležane u bačvi, to je Sulavesi preliven vrućom vodom i pomiješan s vanilijinim sirupom koji je također odležao u bačvi te s preljevom od hladne pjene posute cascarinim šećerom, a drugi je Cold Brew, kava također odležala u bačvi pripremljena s hladnom vodom.

Hladno pripremljena kava omogućuje da se bolje osjeti karamelasti okus kave iz bačve, što zajedno s vanilijom daje jedan predivno zaokružen napitak, kaže Thompson. Dobijete na svakoj razini izgrađen okus. To je kompleksno, ali ne i komplicirano.

I dodaje: Ovo je zaista uzbudljivo vrijeme za bavljenje kavom. Taj minuciozni proces vrijedan je truda  zbog, nadamo se, nezaboravne šalice kave za naše potrošače.

Starbucks nije jedini brand koji kombinira alkohol i kofein – u siječnju ove godine Jack Daniel`s je predstavio viskijem obogaćenu kavu Arabica.

Nazad
 

 
 
 
back to top