IN STORE in your country:
Hrvatska   Slovenija   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 14.12.2017 || Sirela otkriva idealnu kombinaciju sireva i vina za ove blagdane  |  Otvoren novi Tommy supermarket u Šibeniku  |  Smjeli predstavio vrhunsku delikatesu – pršut od crne slavonske svinje  |  Počinje projekt Eko-paket  |  Reweov distribucijski centar u Kölnu uskoro spreman za rad  |  Bajkoviti Božić se zahuktava s Kauflandom  |  Novi Afroditini proizvodi za cjelovitu njegu tijela  |  Deset najmoćnijih žena hrvatskog biznisa  |  Stupio na snagu Zakon o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi  |  GMO free Vindon blagdansku puricu odsad je moguće naručiti putem web shopa  |  Rast online prodaje dm-a  |  Amazon slavi desetogodišnjicu svog programa Frustration-Free   |  Carrefour potiče potrošače da nose svoje kutije  |  Lenta kupuje 130 novih dostavnih kamiona za širu mrežu svojih trgovina   |  Najveći trend u 2018. godini? Samopouzdanje!  |  Tesco prikazao izbor niskoalkoholnih vina  |  Kupci pristupaju internetu radi informacija  |  Globalna e-trgovina robom široke potrošnje porasla 30%  |  Lanac trgovina jeftinijom robom Robin Food uskoro seli preko granica  |  Podravka brojnim donacijama i aktivnostima pomaže digitalnom obrazovanju djece od najranije dobi  |   ||
   

SAD: Starbucksov novitet – kava odležala u bačvama za viski

20.03.2017
Nova mješavina, nazvana Starbucks Reserve Whiskey Barrel Aged Sulawesi, bit će dostupna u Seattleu u ograničenom razdoblju, a napravljena je od 180 kg zelenih (neprženih) zrna kave koja je odležala u staroj bačvi od američke hrastovine koja je služila za odležavanje viskija.

Bačve su ručno valjane nekoliko tjedana kako bi svako zrno kave došlo u dodir s mirisnom hrastovinom. U procesu prženja kave sav alkohol ispari, ali kažu da zrna ipak zadrže okus i miris viskija.
 
 

Istraživanje potencijala kave i spajanje netradicionalnih iskustava i tehnika, nešto je s čim svakodnevno eksperimentiramo. Uzmemo zrno i krenemo od njega, objašnjava Duane Thompson iz Starbucksova R&D tima.

Ta je osobita kava dostupna u dva specijalna napitka, a može se kupiti i svježe pržena u zrnu.

Con Crema je jedan od dva napitka od kave odležane u bačvi, to je Sulavesi preliven vrućom vodom i pomiješan s vanilijinim sirupom koji je također odležao u bačvi te s preljevom od hladne pjene posute cascarinim šećerom, a drugi je Cold Brew, kava također odležala u bačvi pripremljena s hladnom vodom.

Hladno pripremljena kava omogućuje da se bolje osjeti karamelasti okus kave iz bačve, što zajedno s vanilijom daje jedan predivno zaokružen napitak, kaže Thompson. Dobijete na svakoj razini izgrađen okus. To je kompleksno, ali ne i komplicirano.

I dodaje: Ovo je zaista uzbudljivo vrijeme za bavljenje kavom. Taj minuciozni proces vrijedan je truda  zbog, nadamo se, nezaboravne šalice kave za naše potrošače.

Starbucks nije jedini brand koji kombinira alkohol i kofein – u siječnju ove godine Jack Daniel`s je predstavio viskijem obogaćenu kavu Arabica.

Nazad
 
 
 
 
back to top