IN STORE in your country:
Hrvatska   Slovenija   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Srijeda, 23.05.2018 || Nova zapošljavanja u dm-u   |  Spar u Idriji otvorio 101. trgovinu u Sloveniji  |  HiPP Croatia prepoznat kao Poslodavac Partner i treći put!  |  Priopćenje Udruge dobavljača Agrokora   |  Više od 800 Podravkaša na korporativnim igrama   |  Novoizgrađeni Lidl u Velikoj Gorici  |  Europski mesoprerađivači u Dubrovniku raspravljali o sigurnosti hrane  |  Ledo i Stipe Pletikosa predstavljaju navijačku poslasticu – Prvak svijeta  |  Novi Pan Radler Breskva đumbir  |  Zadrani pokazali koliko su fit na dva kotača  |  U čakovečkoj Mesnoj industriji Vajda potpisan novi kolektivni ugovor  |  Druga HoReCa konferencija Coca-Cole  |  15 godina Jane i zaokret u komunikaciji  |  Oporavak tržišta piva u Srbiji za 5,2%  |  Venecija želi zabraniti prodaju hrane za ponijeti  |  Nestle globalna inicijativa pomaže djeci da žive zdravije  |  SPAR zaposlenicima povećao plaće za prosječno 9,54%  |   NIVEA SUN Protect & Bronze linija dokazat će vam da možete imati SVE  |  Objavljen pokazatelj DESI za 2018.  |  BAT zapošljava 100 stručnjaka na uvođenju proizvoda nove generacije  |   ||
   

Hrvatska: Blind tasting i wine pairing sireva Špin

08.05.2018
U zagrebačkom Velvet Caféu održana je prezentacija Istarskih sireva Špin, proizvedenih isključivo od svježeg mlijeka s domaćih farmi. 
 

Domaćin druženja bio je poznati enogastro stručnjak Rene Bakalović koji je uzvanike vodio kroz predstavljanje i kušanje sireva, a u opuštenoj atmosferi posjetitelji su se nadmetali u prepoznavanju pojedinih sireva, tzv. blind tastingu. U ime Agrolagune, okupljene su pozdravili Mia Vukdragovićvoditeljica marketinga i Saša Ukušić, rukovoditelj komercijale koji je predstavio proizvodnju i specifičnosti Istarskih sireva Špin

Sir Špin osvaja svojom profinjenošću i jednostavnošću okusa, a tajna je u tome što ne interveniramo u prirodne procese. Na taj način dobivamo prirodni, ukusni sir sa snažnom vezom s lokalnim teritorijem, istaknula je na predstavljanju Mia Vukdragovićvoditeljica marketinga u Agrolaguni.

Sirevi Špin proizvode se isključivo od svježeg mlijeka te su dio dugogodišnje Agrolagunine tradicije, koja traje više od 30 godina. Mlijeku se ne oduzima masnoća i ne rade se nikakve korekcije pomoću aditiva tako da je okus sira podložan sezonskim varijacijama pašnjaka, što je prava posebnost sireva Špin. Sirana Špin nalazi se na istoimenoj lokaciji Stancija Špin u Taru te je udaljena samo 10 minuta vožnje od Poreča. 

Kvalitetu potvrđuju brojne nagrade na prestižnim lokalnim i svjetskim natjecanjima. U ponudi sirane Špin nalaze se u kategoriji tvrdih sireva - kravlji sir, ovčji sir, miješani sir proizveden od kravljeg i ovčjeg mlijeka, kravlji sir odležan u vinu teran, kravlji sir odležan u vinu muškat ruža te miješani sir u orahovom lišću. U kategoriji polutvrdih sireva su mladi kravlji sir, kravlji sir s maslinama i kravlji sir s tartufima, a tu su i Gran Istriano (ekstra tvrdi sir koji dozrijeva minimalno 12 mjeseci i proizvodi se u kolutima od 11 kg te neizostavne kravlja i ovčja skuta.

Osim u iznimnom okusu kvalitetnih Istarskih sireva Špin te jelima pripremljenim od skute i kravljeg sira, gosti su uživali u sljubljivanju sireva s vinima u čemu ih je vodio poznati Agrolagunin enolog Milan Budinski. Za dobrodošlicu je uz sireve serviran i Perla rose pjenušac, lagano pjenušavo piće  napravljeno od 100% sorte Teran koje od nedavno postoji na tržištu i u malom pakiranju od 0,187l te je idealno za ljetno uživanje i posebne prigode, a odličan je i kao dodatak za spremanje poznatih mješavina pića.



Nazad
 
 
 
 
back to top