IN STORE in your country:
Hrvatska   Slovenija   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 19.02.2018 || Isti proizvodi u različitim zemljama nose različite rokove trajanja i upute za skladištenje  |  Nestle stavlja fokus na sektor zdrave hrane, preuzela latinoamerički Terrafertil  |  Bell Food grupi odobreno preuzimanje kompanije Hugli  |  Tržište flaširane vode vrijedno 2,8 milijardi eura  |  Schneider Electric uvršten na popis World’s Most Admired Companies 2018  |  Jack Daniel's proizvodi kave s whiskyjem  |  Metalac u svim hrvatskim hipermarketima  |  Počinje naplata plastičnih vrećica  |  Odblokiran izvoz mesa u Tursku  |  DIA proširila uslugu Amazon Prime i na Valenciju  |  Energetska učinkovitost Kauflanda nagrađena certifikatom  |  Jačanje potražnje za radnicima poticat će rast plaća  |  Matthias Oppitz preuzeo operativno upravljanje Lidlom  |  Veličina boca utjecala na prodaju Carlsberga  |  Olival predstavlja dva nova proizvoda  |  Lidl otvorio 93. trgovinu u Hrvatskoj  |  Heineken uvećao prihode u prošloj godini  |  Poslovni forum privrednika Srbije i Hrvatske  |  Potrošnja ususret Valentinovu porasla 36%, najviše trošimo u restoranima i hotelima  |  Predstavljen Dukatov projekt Doručak je više od obroka   |   ||
   

Hrvatska: Lidl smanjio udio šećera i soli u žitaricama i dijelu pekarskih proizvoda

16.10.2017
Nakon nedavnog izdavanja position papera o održivoj nabavi ribe, ljuskara i njihovih proizvoda, Lidl se obvezao da će u Hrvatskoj do 2025. godine na dijelu asortimana vlastitih brendova postupno smanjivati prosječni ponderirani udio dodanog šećera i soli za 20%.
 
 
 
Kroz svoj position paper Lidl Hrvatska želi doprinijeti edukaciji svojih potrošača o važnosti zdrave prehrane te savjesnoj i umjerenoj konzumaciji proizvoda koji u svom sastavu imaju značajniji udio šećera i soli. Budući da Lidl Hrvatska redovito prati želje i zahtjeve svojih potrošača, a s ciljem očuvanja zdravlja potrošača bez popratnog odricanja u konzumaciji omiljenih namirnica, od rujna 2017. godine intenzivno djeluje u smjeru smanjenja udjela soli u dijelu pekarskih proizvoda.

Istraživanja su pokazala da prosječan dnevni unos soli u Hrvatskoj iznosi 11,6 grama. Potaknut ovim istraživanjima koja nam pokazuju povećan dnevni unos soli u organizam, ali i u želji da preuzme odgovornost prema čovjeku i prirodi, Lidl će u Hrvatskoj do 2025. godine na dijelu asortimana vlastitih brendova postupno smanjivati prosječni ponderirani udio dodanog šećera i soli i to u žitaricama/pahuljicama, kruhu i pecivima, keksima i konditorskim proizvodima, gotovim jelima (pizza), mesnim prerađevinama, grickalicama.
Kruh je neizostavni dio svakodnevne prehrane i omiljena namirnica, a najviše soli konzumiramo upravo putem pekarskih proizvoda. Godišnje prosječan Hrvat pojede 70 kg kruha i peciva, a prema nekim istraživanjima, unos kuhinjske soli preko kruha i peciva iznosi 25 do 30%. Od rujna 2017. godine, Lidl Hrvatska je započeo postupno smanjivanje udjela dodane soli za 30% u bijelom, polubijelom, crnom, lovačkom i krumpirovom kruhu te kajzerici i kukuruznom bagetu, kako bi se postigao još bolji okus i zdraviji užitak. Ovih 7 proizvoda sa smanjenim udjelom soli, koji čine četvrtinu Lidlovog pekarskog asortimana, u prodaji su od 1. listopada 2017., a ovo je samo početak djelovanja na ovom području.

Nazad
 
 
 
 
back to top