IN STORE in your country:
Hrvatska   Slovenija   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Subota, 24.06.2017 || EDITEL Adria treći poslovni doručak – Digitalno poslovanje sa drogerijama  |  Kraft Heinz razmatra kupnju Colgate-Palmolivea  |  BIPA slavi: lijepih 10 godina uz tebe!  |  Carrefour se priprema za novog izvršnog direktora  |  Otvoren prvi Super Konzum u Supetru na Braču  |  Otvoren Lidl u Velikoj Gorici  |  IGD i Consumer Goods Forum prikazali viziju trgovine budućnosti  |  Metro Grupa Cash & Carry bilježi rast u prvoj polovici fiskalne godine  |  Legendarna Nara slavi 50. rođendan u novom ruhu  |   L'Oreal: Puder po mjeri, pametna četka i UV senzor u obliku naljepnice  |  Proširenje suradnje: SPAR Hrvatska i Žito   |  Otvorenje supermarketa Plodine Nin  |  Podravki čak 18 odličja Superior Taste Award   |  Fiji voda ekskluzivno u Sparu i Intersparu  |  Brendovi poduprli poslovanje BAT-a u prvoj polovini godine   |  Vlahović: Snažan rast svih pokazatelja poslovanja  |   Somersby Sunset Chill na terasi s najljepšim pogledom u gradu  |  Tvrtka Danone povećala profit za 20%  |  Amazon kupuje Whole Foods za 13,7 milijardi dolara  |  Donacija dm-a za sigurnu igru djece na suncu  |   ||
   

Hrvatska: Obitelj Jukić - kruh (kao) domaći

20.04.2017
Uz vina vinarije Markota i delicije pršuterije Bura i sol, predstavljeni su nam proizvodi tvrtke "Obitelj Jukić" i način proizvodnje koji ih i čini tako posebnima. To su kruh peka - polubijeli i raženi te kruh iz kalupa - polubijeli, raženi, sa sjemenkama, kukuruzni i kukuruzni miješani.
 


Obitelj Jukić j.d.o.o je tvrtka osnovana prije 3 godine, a nazvana je tako jer  su je osnovala trojica braće od četvorice u obitelji. Obitelj se cijelo vrijeme bavila pekarstvom, ali najmlađi od braće, Anto Jukić, tražio je način da poveže posao i tradiciju zavičaja. Tako je došao na ideju pečenja kruha na tradicionalan način, a to znači pečenje na drva. Od majke je dobio osnovni recept, a dalje je sve došlo uz težak i uporan rad. U samom začetku je bilo problema dok s putovanja stariji brat nije donio katalog talijanske obitelji koja proizvodi peći od specijalne opeke, u kojima su konačno uspjeli postići željeni rezultat pečenja. Kad je priprema hrane u pitanju, osnova za uspjeh je namirnica pa zato "Obitelj Jukić" nabavlja brašno isključivo iz jednog slavonskog mlina kako bi osigurali konstantu kvalitete.
 

"Kruh koji proizvodimo priprema se na tradicionalan način. Zamjes se radi od brašna, kvasa, soli i vode, bez dodavanja aditiva. Fermentacija se odvija prirodno i traje par sati. Po završetku fermentacije, tijesto se ručno oblikuje u peke od jedne i tri kile, kao i u kalupe. Proces pečenja se odvija na vatri. Zbog dima vatre i jednog našeg sastojka, pečen kruh ima specifičan okus.", rekao nam je Anto Jukić.

Vlastito prodajno mjesto "Obitelj Jukić" ima uz proizvodni pogon u Botincu, na adresi Ulica dr. Luje Naletilića 67, a kruh se distribuira kroz mnoge trgovačke lance kao što su Spar, Vrutak, Diona i dr. te veći broj manjih i specijaliziranih trgovina. Također, proizvode Obitelji Jukić koristi sve više restorana,  za koje su napravljeni posebni stalci za rezanje kruha. 
Prošli tjedan je u Splitu zgotovljen pogon s duplo većim kapacitetom od ovog u Zagrebu. U osvajanje dalmatinskog tržišta su se uputila dva brata, dok je u Zagrebu, uz podršku prijatelja, ostao najmlađi, Anto, koji ne miruje, već priprema nove proizvode i ideje.
 

Tako će se uskoro na lokaciji proizvodnje, u Botincu, na adresi Ulica dr. Luje Naletilića 67, otvoriti pizzeria (naravno, s pizzama iz peći na drva), a projekt koji je, također, pred samim završetkom je pokretna pizza peć, ali o njoj više neki idući put.



Nazad
 

 
 
 
back to top