IN STORE in your country:
Hrvatska   Slovenija   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 14.12.2017 || Sirela otkriva idealnu kombinaciju sireva i vina za ove blagdane  |  Otvoren novi Tommy supermarket u Šibeniku  |  Smjeli predstavio vrhunsku delikatesu – pršut od crne slavonske svinje  |  Počinje projekt Eko-paket  |  Reweov distribucijski centar u Kölnu uskoro spreman za rad  |  Bajkoviti Božić se zahuktava s Kauflandom  |  Novi Afroditini proizvodi za cjelovitu njegu tijela  |  Deset najmoćnijih žena hrvatskog biznisa  |  Stupio na snagu Zakon o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi  |  GMO free Vindon blagdansku puricu odsad je moguće naručiti putem web shopa  |  Rast online prodaje dm-a  |  Amazon slavi desetogodišnjicu svog programa Frustration-Free   |  Carrefour potiče potrošače da nose svoje kutije  |  Lenta kupuje 130 novih dostavnih kamiona za širu mrežu svojih trgovina   |  Najveći trend u 2018. godini? Samopouzdanje!  |  Tesco prikazao izbor niskoalkoholnih vina  |  Kupci pristupaju internetu radi informacija  |  Globalna e-trgovina robom široke potrošnje porasla 30%  |  Lanac trgovina jeftinijom robom Robin Food uskoro seli preko granica  |  Podravka brojnim donacijama i aktivnostima pomaže digitalnom obrazovanju djece od najranije dobi  |   ||
   

Hrvatska: Obitelj Jukić - kruh (kao) domaći

20.04.2017
Uz vina vinarije Markota i delicije pršuterije Bura i sol, predstavljeni su nam proizvodi tvrtke "Obitelj Jukić" i način proizvodnje koji ih i čini tako posebnima. To su kruh peka - polubijeli i raženi te kruh iz kalupa - polubijeli, raženi, sa sjemenkama, kukuruzni i kukuruzni miješani.
 


Obitelj Jukić j.d.o.o je tvrtka osnovana prije 3 godine, a nazvana je tako jer  su je osnovala trojica braće od četvorice u obitelji. Obitelj se cijelo vrijeme bavila pekarstvom, ali najmlađi od braće, Anto Jukić, tražio je način da poveže posao i tradiciju zavičaja. Tako je došao na ideju pečenja kruha na tradicionalan način, a to znači pečenje na drva. Od majke je dobio osnovni recept, a dalje je sve došlo uz težak i uporan rad. U samom začetku je bilo problema dok s putovanja stariji brat nije donio katalog talijanske obitelji koja proizvodi peći od specijalne opeke, u kojima su konačno uspjeli postići željeni rezultat pečenja. Kad je priprema hrane u pitanju, osnova za uspjeh je namirnica pa zato "Obitelj Jukić" nabavlja brašno isključivo iz jednog slavonskog mlina kako bi osigurali konstantu kvalitete.
 

"Kruh koji proizvodimo priprema se na tradicionalan način. Zamjes se radi od brašna, kvasa, soli i vode, bez dodavanja aditiva. Fermentacija se odvija prirodno i traje par sati. Po završetku fermentacije, tijesto se ručno oblikuje u peke od jedne i tri kile, kao i u kalupe. Proces pečenja se odvija na vatri. Zbog dima vatre i jednog našeg sastojka, pečen kruh ima specifičan okus.", rekao nam je Anto Jukić.

Vlastito prodajno mjesto "Obitelj Jukić" ima uz proizvodni pogon u Botincu, na adresi Ulica dr. Luje Naletilića 67, a kruh se distribuira kroz mnoge trgovačke lance kao što su Spar, Vrutak, Diona i dr. te veći broj manjih i specijaliziranih trgovina. Također, proizvode Obitelji Jukić koristi sve više restorana,  za koje su napravljeni posebni stalci za rezanje kruha. 
Prošli tjedan je u Splitu zgotovljen pogon s duplo većim kapacitetom od ovog u Zagrebu. U osvajanje dalmatinskog tržišta su se uputila dva brata, dok je u Zagrebu, uz podršku prijatelja, ostao najmlađi, Anto, koji ne miruje, već priprema nove proizvode i ideje.
 

Tako će se uskoro na lokaciji proizvodnje, u Botincu, na adresi Ulica dr. Luje Naletilića 67, otvoriti pizzeria (naravno, s pizzama iz peći na drva), a projekt koji je, također, pred samim završetkom je pokretna pizza peć, ali o njoj više neki idući put.



Nazad
 
 
 
 
back to top