IN STORE in your country:
Hrvatska   Slovenija   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Subota, 23.06.2018 || Podravka osvojila nagradu Regionalni Biznis Partner 2018.   |  Zagreb ponovo dobiva ulicu za vinoljupce!  |  Persil dobitnik priznanja Superbrands  |   Mondelez International u program održivosti uključuje sve biskvitne brendove  |   Tesco vjeruje da će Engleska "pobijediti" u prodaji piva  |  Gefco pokreće Tvornicu inovacija  |  Održan Dan polja pšenice   |  NT Bolero otvorio pogon za preradu voća u Topoli  |  P&G postavio nove ciljeve održivog razvoja   |  Coca-Cola ulaže 5,5 milijuna eura u proširenje pogona u Mađarskoj  |  Uz Konzum klik online kupnja dostupna i na širem zadarskom području  |  EDITEL Adria 7. poslovni doručak u Slavoniji  |  METRO proširio suradnju s AZRRI-jem i ponudu mesa boškarina  |  Proizvodnja kozjeg mlijeka u 2017. povećana za 4,4 posto  |  Rast prodaje smrznute hrane u retail kanalu  |   Najbolji mladi poduzetnik proizvodi namaze  |  Gefco proglašen liderom u inovacijama s aplikacijom My Car is There  |  Frelimo čvarci oduševili sve generacije  |  Drugi Petrolov objekat HopIN u Ljubljani  |  Prvo hrvatsko proteinsko pivo  |   ||
   

Hrvatska: Tibor Klobučar iz Zaboka pobjednik METRO Junior Top Chefa

13.04.2017
Tibor Klobučar, maturant Ugostiteljsko-turističkog učilišta Srednje škole Zabok prema ocjenama žirija zaslužio je titulu METRO Junior Top Chefa na finalu održanom u srijedu 12. travnja u Kuhaoni te je osvojio dvomjesečnu edukaciju na kulinarskom institutu Kul In. Drugo mjesto zaslužila je Gabriela Filca iz Opatije, a treće mjesto osvojila je Andrea Mikinac, maturantica Srednje strukovne škole Vinkovci.
 
 

Predsjednik Uprave METRO-a Marc Carena iznenadio je tri najbolja mlada kuhara te je najavio kako ih METRO vodi u Milano na METRO HoReCa Akademiju.

Finalisti su za predjelo morali pripremiti tiradito od lososa s gaucamoleom, za glavno jelo om jam te flambirane suhe smokve za desert.

Tijekom tri dana intenzivne edukacije na institutu Kul In naučio sam puno, a cijeli projekt METRO Junior Top Chef i mentori pokazali su nam da nas nakon mature čeka još puno učenja. Zato mi je super što ću zbog pobjede u projektu imati priliku proći dodatnu edukaciju tijekom čak dva mjeseca na Kul In-u, izjavio je Tibor Klobučar.

Dvanaest maturanta odmjerili su kulinarske sposobnosti u sučeljavanjima u Zagrebu i u Kastvu, a šest najboljih za finale METRO Junior Top Chefa pripremali su se u kulinarskom institutu Kul In u Sisku pod paskom mentora projekta Nenada Kukurina, Konstantina Lukianenka i Maria Mihelja.

Dvije sezone sudjelujem u projektu METRO Junior Top Chef jer smatram da buduće kuhare, osim tehnika i ispravnog baratanja namirnicama, trebamo naučiti razmišljati u zahtjevnim uvjetima profesionalnih kuhinja. Upravo na sučeljavanjima poput ovoga, u kojem su naši finalisti, ograničeni vremenom i zadatkom, morali izvući ono najbolje iz namirnica i osmisliti kako da one budu njihova snaga, a ne ograničenje, kuhari uče ono što vrhunske izdvaja od prosječnih, izjavio je Mario Mihelj, mentor projekta i glavni kuhar zagrebačkog restorana El Toro. 

U projektu METRO Junior Top Chef, METRO je okupio svoje partnere Nenada Kukurina, Konstantina Lukianenka i Maria Mihelja te kulinarski institut Kul In i Kuhaonu kako bi zajedno doprinijeli osnaživanju kuharske profesije u Hrvatskoj i razvoju mladih kuhara.


Nazad
 
 
 
 
back to top