IN STORE in your country:
Hrvatska   Slovenija   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 14.12.2017 || Sirela otkriva idealnu kombinaciju sireva i vina za ove blagdane  |  Otvoren novi Tommy supermarket u Šibeniku  |  Smjeli predstavio vrhunsku delikatesu – pršut od crne slavonske svinje  |  Počinje projekt Eko-paket  |  Reweov distribucijski centar u Kölnu uskoro spreman za rad  |  Bajkoviti Božić se zahuktava s Kauflandom  |  Novi Afroditini proizvodi za cjelovitu njegu tijela  |  Deset najmoćnijih žena hrvatskog biznisa  |  Stupio na snagu Zakon o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi  |  GMO free Vindon blagdansku puricu odsad je moguće naručiti putem web shopa  |  Rast online prodaje dm-a  |  Amazon slavi desetogodišnjicu svog programa Frustration-Free   |  Carrefour potiče potrošače da nose svoje kutije  |  Lenta kupuje 130 novih dostavnih kamiona za širu mrežu svojih trgovina   |  Najveći trend u 2018. godini? Samopouzdanje!  |  Tesco prikazao izbor niskoalkoholnih vina  |  Kupci pristupaju internetu radi informacija  |  Globalna e-trgovina robom široke potrošnje porasla 30%  |  Lanac trgovina jeftinijom robom Robin Food uskoro seli preko granica  |  Podravka brojnim donacijama i aktivnostima pomaže digitalnom obrazovanju djece od najranije dobi  |   ||
   

Hrvatska: Tibor Klobučar iz Zaboka pobjednik METRO Junior Top Chefa

13.04.2017
Tibor Klobučar, maturant Ugostiteljsko-turističkog učilišta Srednje škole Zabok prema ocjenama žirija zaslužio je titulu METRO Junior Top Chefa na finalu održanom u srijedu 12. travnja u Kuhaoni te je osvojio dvomjesečnu edukaciju na kulinarskom institutu Kul In. Drugo mjesto zaslužila je Gabriela Filca iz Opatije, a treće mjesto osvojila je Andrea Mikinac, maturantica Srednje strukovne škole Vinkovci.
 
 

Predsjednik Uprave METRO-a Marc Carena iznenadio je tri najbolja mlada kuhara te je najavio kako ih METRO vodi u Milano na METRO HoReCa Akademiju.

Finalisti su za predjelo morali pripremiti tiradito od lososa s gaucamoleom, za glavno jelo om jam te flambirane suhe smokve za desert.

Tijekom tri dana intenzivne edukacije na institutu Kul In naučio sam puno, a cijeli projekt METRO Junior Top Chef i mentori pokazali su nam da nas nakon mature čeka još puno učenja. Zato mi je super što ću zbog pobjede u projektu imati priliku proći dodatnu edukaciju tijekom čak dva mjeseca na Kul In-u, izjavio je Tibor Klobučar.

Dvanaest maturanta odmjerili su kulinarske sposobnosti u sučeljavanjima u Zagrebu i u Kastvu, a šest najboljih za finale METRO Junior Top Chefa pripremali su se u kulinarskom institutu Kul In u Sisku pod paskom mentora projekta Nenada Kukurina, Konstantina Lukianenka i Maria Mihelja.

Dvije sezone sudjelujem u projektu METRO Junior Top Chef jer smatram da buduće kuhare, osim tehnika i ispravnog baratanja namirnicama, trebamo naučiti razmišljati u zahtjevnim uvjetima profesionalnih kuhinja. Upravo na sučeljavanjima poput ovoga, u kojem su naši finalisti, ograničeni vremenom i zadatkom, morali izvući ono najbolje iz namirnica i osmisliti kako da one budu njihova snaga, a ne ograničenje, kuhari uče ono što vrhunske izdvaja od prosječnih, izjavio je Mario Mihelj, mentor projekta i glavni kuhar zagrebačkog restorana El Toro. 

U projektu METRO Junior Top Chef, METRO je okupio svoje partnere Nenada Kukurina, Konstantina Lukianenka i Maria Mihelja te kulinarski institut Kul In i Kuhaonu kako bi zajedno doprinijeli osnaživanju kuharske profesije u Hrvatskoj i razvoju mladih kuhara.


Nazad
 
 
 
 
back to top