IN STORE in your country:
Hrvatska   Slovenija   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Subota, 24.06.2017 || EDITEL Adria treći poslovni doručak – Digitalno poslovanje sa drogerijama  |  Kraft Heinz razmatra kupnju Colgate-Palmolivea  |  BIPA slavi: lijepih 10 godina uz tebe!  |  Carrefour se priprema za novog izvršnog direktora  |  Otvoren prvi Super Konzum u Supetru na Braču  |  Otvoren Lidl u Velikoj Gorici  |  IGD i Consumer Goods Forum prikazali viziju trgovine budućnosti  |  Metro Grupa Cash & Carry bilježi rast u prvoj polovici fiskalne godine  |  Legendarna Nara slavi 50. rođendan u novom ruhu  |   L'Oreal: Puder po mjeri, pametna četka i UV senzor u obliku naljepnice  |  Proširenje suradnje: SPAR Hrvatska i Žito   |  Otvorenje supermarketa Plodine Nin  |  Podravki čak 18 odličja Superior Taste Award   |  Fiji voda ekskluzivno u Sparu i Intersparu  |  Brendovi poduprli poslovanje BAT-a u prvoj polovini godine   |  Vlahović: Snažan rast svih pokazatelja poslovanja  |   Somersby Sunset Chill na terasi s najljepšim pogledom u gradu  |  Tvrtka Danone povećala profit za 20%  |  Amazon kupuje Whole Foods za 13,7 milijardi dolara  |  Donacija dm-a za sigurnu igru djece na suncu  |   ||
   

Hrvatska: Tibor Klobučar iz Zaboka pobjednik METRO Junior Top Chefa

13.04.2017
Tibor Klobučar, maturant Ugostiteljsko-turističkog učilišta Srednje škole Zabok prema ocjenama žirija zaslužio je titulu METRO Junior Top Chefa na finalu održanom u srijedu 12. travnja u Kuhaoni te je osvojio dvomjesečnu edukaciju na kulinarskom institutu Kul In. Drugo mjesto zaslužila je Gabriela Filca iz Opatije, a treće mjesto osvojila je Andrea Mikinac, maturantica Srednje strukovne škole Vinkovci.
 
 

Predsjednik Uprave METRO-a Marc Carena iznenadio je tri najbolja mlada kuhara te je najavio kako ih METRO vodi u Milano na METRO HoReCa Akademiju.

Finalisti su za predjelo morali pripremiti tiradito od lososa s gaucamoleom, za glavno jelo om jam te flambirane suhe smokve za desert.

Tijekom tri dana intenzivne edukacije na institutu Kul In naučio sam puno, a cijeli projekt METRO Junior Top Chef i mentori pokazali su nam da nas nakon mature čeka još puno učenja. Zato mi je super što ću zbog pobjede u projektu imati priliku proći dodatnu edukaciju tijekom čak dva mjeseca na Kul In-u, izjavio je Tibor Klobučar.

Dvanaest maturanta odmjerili su kulinarske sposobnosti u sučeljavanjima u Zagrebu i u Kastvu, a šest najboljih za finale METRO Junior Top Chefa pripremali su se u kulinarskom institutu Kul In u Sisku pod paskom mentora projekta Nenada Kukurina, Konstantina Lukianenka i Maria Mihelja.

Dvije sezone sudjelujem u projektu METRO Junior Top Chef jer smatram da buduće kuhare, osim tehnika i ispravnog baratanja namirnicama, trebamo naučiti razmišljati u zahtjevnim uvjetima profesionalnih kuhinja. Upravo na sučeljavanjima poput ovoga, u kojem su naši finalisti, ograničeni vremenom i zadatkom, morali izvući ono najbolje iz namirnica i osmisliti kako da one budu njihova snaga, a ne ograničenje, kuhari uče ono što vrhunske izdvaja od prosječnih, izjavio je Mario Mihelj, mentor projekta i glavni kuhar zagrebačkog restorana El Toro. 

U projektu METRO Junior Top Chef, METRO je okupio svoje partnere Nenada Kukurina, Konstantina Lukianenka i Maria Mihelja te kulinarski institut Kul In i Kuhaonu kako bi zajedno doprinijeli osnaživanju kuharske profesije u Hrvatskoj i razvoju mladih kuhara.


Nazad
 

 
 
 
back to top