IN STORE in your country:
Hrvatska   Slovenija   Srbija   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 17.10.2017 || Uhvati svoj O! trenutak i protresi Oranginu!  |  Romina Ivančić – nova direktorica Sektora za ljudske resurse u kompaniji HEINEKEN Hrvatska  |  Nova linija Niveinih proizvoda   |  NIVEA kreme za ruke u novoj elegantnoj ambalaži  |  3. FMCG Summit Zagreb - prijavite se još danas!  |  Heinekenu nagrada za kvalitet  |  U Esplanadi predstavljeni noviteti Naturavita čajeva  |  Lidl smanjio udio šećera i soli u žitaricama i dijelu pekarskih proizvoda  |  Todorić i sinovi u Londonu, a doma policija  |  EKSKLUZIVNO: Završen sajam prehrane Anuga 2017. (FOTOREPORTAŽA)  |  InStore sudjeluje na "Brand licensing Europe"  |   Plantaže: Više od vranca!  |   EKSKLUZIVNO: "Anuga Bread and bakery" (FOTOREPORTAŽA)  |  EKSKLUZIVNO: "Anuga trade meat show" (FOTOREPORTAŽA)  |  EKSKLUZIVNO: Proizvodi iz Hrvatske na sajmu Anuga u Kölnu (FOTOREPORTAŽA)  |  Vage Lukavečki d.o.o. zastupnik za svjetski poznate CAS vage  |  Coca-Cola pokreće obrazovni program za mlade  |  GROHE Blue Home omogućuje ukusnu gaziranu vodu izravno iz miješalice  |  Poboljšane NIVEA Body formule sa SERUMOM ZA INTENZIVNU HIDRATACIJU  |  Gubitak Agrokora u 2016. cca. 11 milijardi kuna  |   ||
   

Nestlé Corn Flakes s okusom čokolade

Nestlé je proširio svoju ponudu proizvoda bez glutena s novim žitaricama za doručak – Nestlé Corn Flakes s okusom čokolade. Ove žitarice imaju certifikat Europskog udruženja za celijakiju te prepoznatljiv znak prekriženog klasa pšenice na pakiranju.
 
Bezglutenske Nestlé Corn Flakes žitarice s okusom čokolade odgovor su na potrebe sve većeg broja osoba oboljelih od celijakije, alergije na pšenicu ili nekog oblika intolerancije na gluten. Prema procjenama Hrvatskog društva za celijakiju nepodnošljivost organizma na gluten, protein koji se nalazi u pšenici, raži i ječmu, u Hrvatskoj danas ima oko 50.000 osoba oboljelih od celijakije. Ako se u obzir uzme i broj osoba koje imaju neke druge oblike intolerancije na gluten, brojka je znatno veća.
 


S obzirom da vrlo male količine glutena mogu ozbiljno naštetiti osobama koje imaju celijakiju, za proizvodnju bezglutenskih proizvoda neophodno je osigurati posebne uvjete u svim fazama kroz koje prolaze sirovine – od uzgoja i proizvodnje pa sve do skladištenja.
 
„Danas je svijest o važnosti uravnotežene prehrane i povezanosti hane sa zdravljem sve veća. Tako je za neke ljude prehrana bez glutena stil života, dok je za druge nužnost. Kako bismo odgovorili na sve veće potrebe populacije za ovom vrstom hrane i osigurali raznovrsniji izbor, u Nestlé asortimanu imamo tri vrste žitarica za doručak bez glutena - Corn Flakes original, s medom i kikirikijem te s okusom čokolade. Sve Nestlé žitarice dodatno su obogaćene vitaminima", izjavio je Josip Zekić iz odjela marketinga Nestlé žitarica.


Nestlé će i dalje nastaviti osluškivati potrebe svojih potrošača te razvijati proizvode koji su istovremeno ukusni i hranjivi. Povećanje udjela cjelovitog zrna, smanjenje razine soli i šećera te obogaćivanje proizvoda vitaminima i mineralima samo su dio nastojanja kojima Nestlé doprinosi rješavanju vodećih problema današnjice kada je riječ o prehrani. To su, prije svega, kardiovaskularne bolesti, dijabetes i pretilost.









 
Noviteti za police
 
 
 
back to top