Proizvod, koji sadrži 65% banane, daje novi život zrelim bananama koje su i dalje u redu za konzumaciju, ali bi inače mogle završiti na otpadu.
Osim održivosti, ovaj sladoled takođe ima dosta nutritivnih benefita. Naime, zrele banane su bogate triptofanom, koji pomaže u smanjenju stresa i anksioznosti, kao i antioksidansima, koji doprinose prevenciji brojnih bolesti.
U prvoj fazi, Auchan planira da spasi oko 6.500 banana zahvaljujući ovom proizvodu, čime dodatno potvrđuje svoju posvećenost borbi protiv rasipanja hrane.
Kroz strategiju Desperdício Zero (Nulta Rasipanja), kompanija svakodnevno ulaže u inovativna rešenja koja omogućavaju ponovno korišćenje neprodatih proizvoda.
Izvor: InStore 
Foto: Auchan


 
             
                         
                         
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                         
                                        